PUBG, 6.2 Güncellemesi ile FPS Oyunu Olmaya Hazırlanıyor! PUBG dünyasında yapılan yeni açıklamaya göre oyuna yeni 8vs8 modu geliyor. Normalde bir battle royale oyunu olan PUBG, bu yeni ölüm maçı moduyla FPS oyunu olmaya hazırlanıyor.
Son dönemlerde FPS Shooter oyunlar, oyun dünyasının gündemine oturmuş durumda. Call of Duty: Modern Warfare oyununun battle royale modu ve CS:GO’nun Steam rekorunu kırmasının ardından PUBG harekete geçti. Battle royale oyun olan PUBG, FPS dünyasına giriş yapmaya hazırlanıyor.
PUBG oyununa 6.2 güncellemesi ile birlikte yeni oyun modları eklenecek. PUBG, oyunculara ölüm maçı seçeneği sunacak. 8 kişilik iki takımdan oluşacak bu ölüm maçında sadece FPS kamera kullanılması bekleniyor. Haritaların ise çok kullanılan bölgelerinin minyatür versiyonları olacağı söyleniyor.
PlayerUnknown’s Battlegrounds, dünyanın en popüler battle royale oyunlarından biri olsa da, geliştiricileri devamlı olarak oyunu genişletmek ve oyuncuları eğlendirmek için yeni yollar arıyor. Geliştirici PUBG Corp. yeni Arcade özelliğini ve Ölüm Maçı oyun modunu 6.2 güncellemesi kapsamında tanıttı. Yeni oyun modu PUBG’nin 6.2 içerik güncellemesiyle birlikte PC ve konsollara gelecek.
6.2 Güncellemesi ile hangi modlar geliyor ?
PUBG’nin Ölüm Maçı modu, klasik oyun mekanikleri ve oynanışı, yeniden doğarak savaşa dönmenin getirdiği aksiyonla birleştiren 8vs8 savaşlar sunmaya hazırlanıyor. Oyuncular bu yeni modda, PUBG’nin sevilen haritalarından oluşan 7 farklı savaş alanında mücadele verebilecek. Ayrıca yeni güncelleme ile elen farklı silah seçenekleri oyuncular arasındaki rekabeti artıracak.
Ölüm maçı modunda oyuncular 8vs8 takımlar halinde, sadece FPP modunda savaşabilecekler. Maç sırasında her ölümden 5 saniye sonra yeniden canlanabilen oyuncular, yeniden doğduktan sonra kısa süre dokunulmaz olacak ve hasar almayacaklar. Ayrıca oyunda dost ateşi kapalı olacak, yani takım arkadaşları birbirlerine hasar veremeyecekler.
PUBG’ye Ölüm Maçı ile birlikte, yeni bir mekanik olarak enerji çubuğu da dahil olacak. Oyuncular, rakiplerini her öldürdüğünde veya asist yaptığında enerji çubuğunu doldurabilecek. 5 saniye boyunca hasar almazlarsa, sağlıkları yenilenmeye başlarken, enerji çubukları tükenecek. Eğer oyuncular Ölüm Maçı’nı terk ederse, aynı maça geri dönemeyecek.