"-Battlecruiser Operational!"

Lucali Temmuz - 11 - 2010

Techncrunch’ta duyduğumuz bir habere göre 100 milyon – 200 milyon dolar arası (bize göre servet) bir meblağ, Google tarafından gizlice Zynga’ya aktarılmış. Anlaşmanın yatırım kısmı bir ay kadar önce halledilmiş. Geniş stratejik ortaklık ise halen devam etmekte.

Yatırım Google tarafından kişisel olarak yapılmış, Google Girişim bölümüyle bir alakası yok ve stratejik bir anlaşma olarak görülmekte. Zynga, Googe Games’in baş rolünde olacakmış ve bu yılın sonlarında durum ortaya çıkacakmış. Google’in tek ve yegane oyun firması tabii ki Zynga olmayacak ama bu sektöre adımı onlarla atmak istiyorlarmış. Burada amaç, Facebook’la koordineli çalışan Zynga’nın aynı durumu, Google içinde gerçekleştirecek olması. Yani Google’a giriş yapmak gerekecek. Bu arada Techcrunch’a göre Paypal’da Google’in ilerdeki tek ödeme methodu olacak gibi görünmekteymiş. Çünkü Zynga şu an PayPal’ın en büyük tekil müşterisi durumunda, Google’da ödemeyle ilgili bir methodu ne kadar zamandır aramaktaydı.

Bu arada Zynga’nın 2010′un ilk yarısındaki geliri 350 milyon dolar gibi bir öngörü ortada. Bu şok edici para, 2011 gelirinin en az 1 milyar dolar olacağının da habercisi. Zynga yüksek seviyedeki iş geliştirmelerine devam ediyor. Zynga Facebook’ta yaptığı işi, Yahoo ve şimdi de Google’a çok beğendirmiş, çünkü onlara Facebook’ta olduğu gibi çok geniş bir sosyal içerik sunacak. Facebook’un bugünkü durumunda olmasında Zynga’nın da payının olduğunu söylemek yalan olmayacaktır. Google, Yahoo ve benzerleri de bu yardımı kendi yararlarına kullanmak isteyecekleri kesin.

Tabii ki şu an kurumsal bir açıklama yok. Ama Google Games’in yakın zamanda haber portallarında daha çok ismi geçeceği kesin.

Kategoriler: Manşetler

Yorum Bırakın

Video Bölümü
Göze Çarpanlar
Sponsorlar